НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 676

Кабмін значно спростив оформлення паспортів

Українці зможуть оформлювати паспорти за спрощеною процедурою. Кабмін ухвалив відповідну постанову.

3j0a6759_id76721_1300x867_1_650x410_07.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відповідно до нововведень, Державна міграційна служба, її територіальні органи, закордонні дипломатичні установи матимуть доступ до Держреєстру актів цивільного стану громадян.

"Таким чином, ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу з цього реєстру", - уточнили у відомстві.

У міністерстві розповідають, що ухвалена ініціатива дозволить українцям, які в'їжджають на територію нашої країни з тимчасово окупованих територій через треті держави, швидше відновити паспортні документи.

"Також це оптимізує роботу державних органів, адже суттєво скоротиться час опрацювання запитів на отримання паспортів", - розповіли у відомстві.

Отримання паспорта України за кордоном

Зазначимо, що раніше влада України дала можливість отримати паспорт у кількох країнах Євросоюзу та Туреччини.

Державна міграційна служба вже запустила відповідні послуги.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кабмін значно спростив оформлення паспортів 5.00 5 2
Політика / Україна
07.06.2023 676
Еще материалы раздела «Україна»