<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.06.2023 442

У зоопарку Нової Каховки загинуло близько 300 тварин: чому їх не змогли врятувати

Окупанти вбили понад 300 тварин у "Казковій діброві".

cfc0486bc7f889952857b0c10e7023f4_07.06.23

В окупованій Новій Каховці Херсонської області через підрив Каховської ГЕС російською терористичної армією у зоопарку загинуло близько 300 тварин. У "Казковій діброві" наголосили, що вони намагались евакуювати тварин, проте окупанти замінували територію парку, а зранку, коли прийшли працівники, то тварини уже загинули. Пише ТСН. 

Про це зоопарк "Казкова діброва" написав у соціальних мережах.

"Загинуло близько 300 тварин, яких наші новокаховчани знали і любили. Мавпочки Анфіса і Чарлік, поні Малиш, віслюк Ося, єноти Мішка, Льоля, Динька, попуга жако Вєня, ворон Рома, бабаки, камерунські кози, вівці, папуги, морськи свинки, фретки і багато інших наших маленьких улюбленців. Врятувалися тільки пара лебедів і качки. Маленьке пташеня лебедів, що народився тільки 5 днів тому, також загинув. Вже о 6 ранку, коли прийшли робітники "Діброви", все було затоплено водою", - повідомили у зоопарку.

Адміністрація "Казкової діброви" наголосила, що більше року намагалась евакуювати тварин із окупованої Нової Каховки, проте російська терористична армія замінувала парк та перекрила усі дороги.

"Рік назад ми всі гуртом збирали кошти, щоб закупити корма на рік. Допомагали фермери, підприємці, а також багато людей приносили овочі і пересилали гроші на допомогу тваринам. "Діброва" пережила жахливу зиму без світла і опалення. Валентина забрала до себе додому всіх теплолюбивих тваринок (більше 60). Всі тварини вижили до весни, а потім повернулися назад у "Діброву", - пояснили там.

Двоє працівників зоопарку під обстрілами доглядали тварин, проте 6 червня російські окупанти знищили "Казкову діброву".

"Ми робили все, щоб зберегти життя тварин, навіть в такій жахливий ситуації. А сьогодні "Казкова діброва", улюблене місто відпочинку мешканців і гостей Нової Каховки, було знищено окупантами. Це страшне горе, страшний біль. Дякую всім, хто відгукнувся на нашу біду. Але допомога нам вже не потрібна. Нехай "Казкова діброва" залишається в нашій пам'яті як казковий куточок нашого рідного міста", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наслідок підриву Каховської ГЕС загинули всі тварини місцевого зоопарку у Новій Каховці.

Оценка материала:

5.00 / 2
У зоопарку Нової Каховки загинуло близько 300 тварин: чому їх не змогли врятувати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.06.2023 442
Еще материалы раздела «Суспільство»