НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.06.2023 573

Україна шукає шляхи евакуації населення з окупованої частини Херсонської області

Українська влада пропрацьовує можливі варіанти евакуації населення з окупованої частини Херсонської області після підриву Каховської ГЕС.

xerson_potop_new34

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

"Наразі на території Херсонської області підтоплено 29 населених пунктів, з них 10 - на тимчасово окупованій території. І ми зараз вирішуємо можливі шляхи для того, щоб евакуювати наших громадян, які знаходяться на лівому березі Дніпра, які були кинуті росіянами напризволяще", - сказав він.

Клименко повідомив, що вже вдалося евакуювати 1 854 людей. Втім роботи із евакуації тривають. При цьому вивозити допомагають не лише людей, а й домашніх тварин. Після цього потерпілих доправляють до пунктів надання допомоги.

Рятувальники намагаються проводити роботи максимально швидко. Проте на заваді стає сильна течія, а також обстріли росіян.

Міністр підкреслив, що штаб із ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС буде працювати цілодобово скільки це буде необхідно.

"Разом із тим ми працюємо над задачами, які стоятимуть перед нами коли вода піде. Роботи дуже багато. В першу чергу це буде стосуватися екологічного забруднення. 150 т мастила витекло із машинного залу під час підриву ГЕС", - додав Клименко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна шукає шляхи евакуації населення з окупованої частини Херсонської області 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.06.2023 573
Еще материалы раздела «Суспільство»