НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
08.06.2023 870

Готівку не приймають: у Єгипті запровадили нові правила для туристів

Впровадження безготівкої системи сприятиме більшенню потоку іноземної валюти до країни, пояснили у Мінтуризмі.

97c29422259b5cb4b6c96ecb0cd9c502_08.06.23

Від червня екскурсії на головних туристичних об'єктах Єгипту проводяться лише за оплату банківською карткою. Найближчим часом готівкову оплату заборонять на усіх туроб'єктах.

Про це повідомляє міністерство туризму Єгипту. Пише ТСН. 

Наразі нові правила діють для екскурсій:

  • на пірамідах Гізи;
  • у Єгипетському музеї в Тахрірі;
  • у Цитаделі Салах ад-Дін;
  • у Нубійському музеї;
  • у незакінченому обеліску та храмах в Асуані;
  • на всіх об'єктах в Асковані.

Платити готівкою можна лише шкільні поїздки, поки міністерство не завершить впровадження електронного порталу, який дозволяє різним школам попередньо забронювати шкільні поїздки.

Як пояснив генеральний секретар Вищої ради з археології Мустафа Вазір, впровадження безготівкої системи сприятиме більшенню потоку іноземної валюти до країни.

"Платіжна система з усіма типами банківських карток поступово впроваджуватиметься як єдина для придбання квитків на відвідування всіх інших музеїв та археологічних об'єктів країн", – зазначили в Міністерстві туризму Єгипту.

Нагадаємо, що у Єгипті розкопали стародавні майстерні з муміфікації та нові гробниці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Готівку не приймають: у Єгипті запровадили нові правила для туристів 5.00 5 1
Політика / Світ
08.06.2023 870
Еще материалы раздела «Світ»