<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2023 823

Система Кримського каналу сильно "втомилася": експерт розповів про наслідки підриву Каховської ГЕС

Урбаніст пояснив, чи зміниться ситуація з водопостачанням у тимчасово окупованому Криму.

ee577837044152b1e41b95d8b6d8cc3f_08.06.23

Після підриву Каховської ГЕС в окупованому Криму ситуація з водопостачанням особливо не зміниться, бо півострів понад сім років перебував взагалі без води, без забезпечення з Кримського каналу. Пише ТСН. 

Про це в ефірі "Сніданок з 1+1" розповів урбаніст Віталій Селик.

"За цей час вся система Кримського каналу дуже сильно "втомилася", бо влітку, коли оці всі бетонні лотки перебувають без води – вони просто починають тріскатися. І на відновлення, насправді, ще було потрібно 5-10 років. Але Росія за цей час поробила артезіанські сховища біля великих міст – Севастополя, Сімферополя, Керчі, з яких береться питна вода", - пояснив експерт.

За словами Селика, за сім років агропромисловість Криму майже загинула – вона солониться і на відновлення може піти справді 10-15 років після того, як буде повноцінно відбудований Кримський канал.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що після підриву окупантами Каховської ГЕС постачання води до тимчасово окупованого Криму найближчим часом стане фізично неможливим.

Оценка материала:

5.00 / 1
Система Кримського каналу сильно "втомилася": експерт розповів про наслідки підриву Каховської ГЕС 5.00 5 1
Політика / Україна
08.06.2023 823
Еще материалы раздела «Україна»