НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
08.06.2023 381

Руйнування Каховської ГЕС та ДніпроГЕС: історик порівняв дії росіян

ДніпроГЕС було підірвано 1941 року, щоб зупинити німців.

634c9f25bdc4c7ad65fca3c2a4d0217b_08.06.23

Радянська армія у серпні 1941 року замінувала і підірвала ДніпроГЕС за вказівкою Йосипа Сталіна, щоб зупинити нацистських окупантів. Для армії СРСР такий крок був вигідним. Після підриву Каховської ГЕС 6 червня 2023 року історик Олександр Алфьоров провів історичні паралелі цих трагічних подій. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Російські історики брешуть щодо того, що жертви були мінімальними. Я хочу зазначити, що у радянській армії було таке поняття як відповідальність своїм особистим життям за майно армії. Звичайно, якщо піхота могла відійти, то, наприклад, ті люди, які обслуговували артилерію, механізовані частини, не могли залишити техніку, залишалися на місці й гинули", - сказав він.

Олександр Алфьоров наголосив, що руйнування Каховської ГЕС російськими окупантами було вчинений також холоднокровно і було заздалегідь сплановане Путіним.

"Саме він відповідає за теракт", - резюмував історик.

Нагадаємо, експерт пояснив, чи є сенс відновлювати Каховську ГЕС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Руйнування Каховської ГЕС та ДніпроГЕС: історик порівняв дії росіян 5.00 5 1
Політика / Україна
08.06.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»