<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2023 428

Росія може підірвати інші українські ГЕС: полковник СБУ назвав цинічну мету ворога

Якщо вивести з ладу ГЕС, то буде складно забезпечити Україну постійною електроенергією, пояснив він.

1ce12a84c1314b0c77dd573360dd7859_08.06.23

Полковник СБУ Роман Костенко не виключає, що Росія може спробувати підірвати інші ГЕС, щоб змусити Україну вимкнути АЕС. Пише ТСН. 

Таку думку Костенко висловив для 24 каналу.

"Ми ж розуміємо, яку роль відіграє гідрогенерація: охолодження, стабілізація напруги. Це дуже важливо. Атомні електростанції постійно подають якусь напругу, яку потрібно періодично додавати або зменшувати її за допомогою таких менших генерацій як ГЕС та ТЕС", – пояснив він.

Костенко пояснив, якщо вивести з ладу ГЕС, то буде складно забезпечити Україну постійною електроенергією.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

Нагадаємо, 7 червня британська розвідка попередила жителів півдня про нове природне лихо - повені, які можуть виникнути через руйнацію конструкції Каховської ГЕС через підрив окупаційними військами. Повені можуть з'явитися у найближчі дні.

Тим часом видання The Guardian опублікувала нові супутникові знімки затопленої внаслідок підриву Каховської ГЕС Херсонщини. На кадрах видно занурені у воду будинки та будівлі. На багатьох з них видно лише дахи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія може підірвати інші українські ГЕС: полковник СБУ назвав цинічну мету ворога 5.00 5 1
Політика / Україна
08.06.2023 428
Еще материалы раздела «Україна»