НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Світ
08.06.2023 435

Зеленський прокоментував реакцію ООН та Червоного Хреста на підрив Каховської ГЕС: "Я шокований"

ООН та Червоний Хрест жодним чином не допомогли українцям, які постраждали через теракт Росії.

c31701e3f820ad6ad6a9f299cc8b7b88_08.06.23

Президент України Володимир Зеленський прокоментував реакцію ООН та Червоного Хреста на підрив Каховської ГЕС. Він наголосив, що шокований заявами міжнародних організацій.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Bild. Пише ТСН. 

Зеленський пояснив, що він не розуміє, для чого створювалися ці світові структури. Адже вони жодним чином не допомогли потерпілим через катастрофу українцям.

"Їх там немає! Хоча катастрофа сталася так багато годин тому, а їх там немає. Але ж ООН і Червоний Хрест повинні бути першими, хто рятує життя. Це те, для чого ці структури були створені", - сказав він.

Президент України також зазначив, що він був шокований "дипломатичною" реакцією на теракт Росії на Каховській ГЕС.

"Ми не отримали жодної відповіді. Я шокований. А якщо реакція і була, то дуже дипломатична", - наголосив президент.

Нагадаємо, в ООН лише 7 червня підрив Каховської ГЕС назвали "наслідком російського вторгнення до України", втім, прямо не сказали, що саме РФ спричинила трагедію. Організація аргументувала це тим, що "не має доступу до незалежної інформації, щоб перевірити, як катастрофа сталася".

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський прокоментував реакцію ООН та Червоного Хреста на підрив Каховської ГЕС: "Я шокований" 5.00 5 1
Політика / Світ
08.06.2023 435
Еще материалы раздела «Світ»