<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2023 509

В Україні заговорили про відкриття аеропорту "Львів": що відомо

Україна та ЄС зможуть спільно зміцнювати транспортну інфраструктуру.

bf1c8069cde3d0fc24dbdfd09ade7918_09.06.23

В Україні може знову відкритися міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького. Він може працювати як гуманітарний коридор. Пише ТСН. 

Про це заявив голова Львівської ОВА Максим Козицький, передає "Укрінформ".

Як зазначається, відповідний документ підписали Максим Козицький, віцепрем'єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков і комісарка ЄС з питань транспорту Адіна-Йоана Велян.

В рамках цього Україна та ЄС офіційно підписали угоду про приєднання до програми ЄС "Механізм "Сполучення Європи". Ця програма надає змогу в майбутньому відкрити в нашій державі гуманітарний повітряний коридор.

"Ми обговорили можливість відкриття львівського аеропорту. Це одна з важливих речей, на яку ми дуже чекаємо. Ми сводіваємося, що так, як наразі є зерновий коридор, може бути й гуманітарний, забезпечений Європейським Союзом", - сказав Козицький.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні заговорили про відкриття аеропорту "Львів": що відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
08.06.2023 509
Еще материалы раздела «Україна»