НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2023 750

Київрада може дозволити забирати укриття у власників

У четвер, 8 червня, Київрада має ухвалити рішення, які стосуватимуться укриттів. Буде вжито низку заходів для посилення відповідальності у разі недопуску людей до сховищ.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, власників приватних укриттів будуть попереджати, що у разі неналежного їх утримання чи недопуску людей під час повітряної тривоги, ці приміщення можуть бути вилучені.

Крім того, Кличко заявив про намір звернутися до уряду і парламенту щодо запровадження кримінальної відповідальності за недопуск людей до укриттів.

«Трагедія 1 червня оголила проблему доступу до багатьох укриттів та їх технічного стану», — заявив Кличко.

Він додав, що протягом 2022−2023 років у Києві провели понад 9 тисяч перевірок укриттів.

За цей період столиця виділила районам понад 1,2 млрд грн на ремонтні роботи в спорудах цивільного захисту.

За словами Кличка, із коштів, що виділила Київрада за 2023 рік, РДА виділили на ремонт укриттів трохи більше 10%.

«Саме тому я звернувся 1 червня до Президента та уряду щодо відсторонення на період розслідування трагедії, в якій загинули люди біля укриття, голови Деснянського району. Бо призначає глав РДА Президент, за поданням уряду», — пояснив Кличко.

За його словами, Служба безпеки України має «дати оцінку діям» голів районів столиці, оскільки вони спрямовані на руйнування системи управління містом.

«Тобто ситуація така, що повноваження в одних, а відповідальність — тільки на мері міста. В результаті цього ми вже бачимо ознаки розбалансування влади і внесення хаосу в управління столицею», — заявив Кличко.

З цієї причини Київрада планує звернутися до Президента, парламенту та уряду з проханням повернути міському голові право подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів столиці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Київрада може дозволити забирати укриття у власників 5.00 5 1
Політика / Україна
08.06.2023 750
Еще материалы раздела «Україна»