НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Бізнес
Економіка
08.06.2023 550

Більшість українців відчули погіршення економічного становища

У червні 2023 року 59% українців відчули погіршення власного економічного становища за останні півроку, у 35% - воно не змінилось, лише 6% відчули покращення.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Оцінки становища в Україні загалом гірші: 75% відчули погіршення ситуації в країні, 14% - говорять про відсутність змін, 8% - про покращення.

Попри це, говорячи про економіку країни у майбутньому, респонденти мають більше позитивних сподівань: 35% очікують покращення, 28% - думають, що нічого не зміниться, 26% очікують погіршення.

Щодо особистої ситуації - 31% сподіваються, що у наступний рік їхнє особисте економічне становище покращиться, 39% вважають, що воно не зміниться, 17% – мають песимістичні погляди щодо цього.

За даними опитування, 41% з тих, хто працював до війни, працюють на своїх звичних робочих місцях, 14% - працюють частково, 13% - знайшли нове місце роботи. Попри це 30% опитаних до цього часу не працює.

У динаміці збільшилась кількість тих, хто знайшов нову роботу. Краща ситуація з роботою у чоловіків та людей середнього віку.

Серед переселенців у динаміці суттєво зросла кількість тих, хто зміг працевлаштуватись на нове місце - кожен третій з них зміг знайти нову роботу, частка непрацюючих серед них зменшилась з половини до третини.

Опитування було проведене 1-2 червня 2023 року серед 1000 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Більшість українців відчули погіршення економічного становища 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.06.2023 550
Еще материалы раздела «Економіка»