НОВИНИ ДНЯ: Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларіввсі новини дня
Політика
Світ
09.06.2023 2077

Кім Чен Ин заборонив самогубства у Північній Кореї: там йдуть з життя цілими сім'ями

Місцеві чиновники не знають, як виконати наказ диктатора.

043a8717cf4b18117d55b32ce4143259_09.06.23

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заборонив самогубства у своїй тоталітарній державі. Виявилось, що у Північній Кореї через голод, бідність та диктатуру цілі родини вчиняють суїцид. Пише ТСН. 

Про це пише Radio Free Asia.

Кім Чен Ин видав таємний наказ місцевій владі запобігати самогубствам після цього, як кількість суїцидів у цій країні зросла на 40% у порівнянні з минулим роком.

Кім офіційно назвав самогубство  "актом зради соціалізму" і наказав місцевим органам влади вжити превентивних заходів.

Конфіденційний наказ про запобігання самогубствам був виголошений на екстрених нарадах у кожній провінції серед керівників партійних комітетів на рівні провінцій, міст і повітів, повідомив Radio Free Asia на умовах анонімності чиновник з північно-східної провінції Північний Хамгьон.

"Наша зустріч відбулася в будівлі провінційного партійного комітету, розташованого в районі Поханг, в місті Чхонджин. Було виявлено велику кількість випадків самогубств у провінції, і деякі чиновники не могли приховати свого тривожного виразу обличчя", - сказав він.

Статистичні дані, представлені на зустрічі в Північному Хамгьоні, показали, що тільки в Чонджіні і сусідньому повіті Кьонсон цього року було 35 випадків самогубств, сказав чиновник, додавши, що в більшості випадків цілі сім'ї покінчили з життям разом. У передсмертних записках люди критикують соціалістичну систему та життя у Північній Кореї.

Оскільки більшість самогубств були спричинені гострою бідністю та голодом чиновники не знають, як виконати указ Кім Чен Ина.

Північнокорейський чиновник також розповів про шокувальні випадки самогубств у цій державі:

  • У місті Хесан 10-річний хлопчик жив зі своєю бабусею після того, як його батьки померли від голоду. Літня жінка та дитина наклали на себе руки, з'ївши щурячу отруту.
  • Подружжя у віці 60 років повісилося на дереві в горах.
  • Сім'я з чотирьох осіб після останньої сімейної вечері прийняли ціаністий калій.

У наказі Кім Чен Ина підкреслюється, що представники місцевої влади повинні взяти на себе відповідальність за запобігання самогубствам у своїх юрисдикціях.

"Було підкреслено, що відповідальні чиновники будуть нести спільну відповідальність, оскільки самогубство - це явний соціальний виклик і зрада країні", - пише видання.

Нагадаємо, у Північній Кореї до довічного позбавлення волі засудили 2-річного хлопчика та його батьків через те, що у їхньому будинку знайшли Біблію.

Оценка материала:

5.00 / 3
Кім Чен Ин заборонив самогубства у Північній Кореї: там йдуть з життя цілими сім'ями 5.00 5 3
Політика / Світ
09.06.2023 2077
Еще материалы раздела «Світ»