НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Світ
09.06.2023 623

Пенс розкритикував Трампа за слова про "геніальність" Путіна і виступив за перемогу України у війні

Політик наголосив на необхідності передавання українській армії ресурсів для відновлення територіальної цілісності держави.

90741a77b291dc793070ebf90f39921d_09.06.23

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс заявив про підтримку допомоги Україні та розкритикував експрезидента Дональда Трампа за вихваляння президента РФ Володимира Путіна.

Про це Пенс сказав під час серії запитань від глядачів у ефірі CNN 7 червня. Пише ТСН. 

Зауважимо, що Пенс перебував на посаді віцепрезидента в адміністрації Трампа, а напередодні він оголосив про участь у президентських виборах і має намір балотуватися від Республіканської партії.

Пенс зазначив, що дехто назвав війну в Україні "територіальною суперечкою", але "це не так".

"Це було російське вторгнення, неспровоковане російське вторгнення. І я вважаю, що Сполучені Штати Америки повинні продовжувати надавати мужнім солдатам в Україні ресурси, необхідні їм для відбиття російського вторгнення і відновлення територіальної цілісності", – заявив американський політик.

Пенс також заявив, що розмовляв із Путіним, дивився йому в очі та сказав речі, які той не хотів чути.

"Той, хто думає, що Володимир Путін зупиниться, якщо він захопить Україну, має те, що ми говоримо в Індіані "ще щось на підході". Він не має наміру зупинятися. Він чітко дав зрозуміти, що хоче відтворити стару радянську сферу впливу у Східній Європі", – розповів колишній віцепрезидент.

Пенс розкритикував Трампа

Він також висловив критику на адресу Трампа, який 23 лютого 2022 року назвав Путіна генієм.

"Коли Володимир Путін вдерся до України, колишній президент назвав його генієм. Я знаю різницю між генієм і воєнним злочинцем. І я знаю, хто повинен перемогти у війні в Україні, і це народ, який бореться за свою свободу та за відновлення свого національного суверенітету в Україні", – наголосив Пенс.

Він зауважив, що події в Україні – "це не наша війна", водночас зазначивши, що "свобода – це наша боротьба, і ми повинні дати народу України можливість боротися та захищати свою територію".

Скандальні заяви Трампа про війну в Україні

Нагадаємо, за день до повномасштабного вторгнення Росії до України Трамп назвав геніальним визнання Путіним "незалежності" так званих "ЛНР" і "ДНР". "Я вчора побачив це по телевізору, і я сказав: "Це геніально". Путін декларує більшу частину України, Путін оголошує її незалежною. О, це чудово", – сказав колишній президент США.

Вже у травні 2023 року під час дебатів із виборцями Трамп заявив, що наразі не час називати Путіна воєнним злочинцем, а також запевнив, що зміг би завершити війну в Україні за добу. Водночас експрезидент не відповів прямо на запитання, чи хоче він перемоги України, а лише сказав – хоче, щоб "усі перестали вмирати".

Окрім того, коментуючи військову допомогу для України, Трамп заявив, що США роздають надто багато зброї іншим.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пенс розкритикував Трампа за слова про "геніальність" Путіна і виступив за перемогу України у війні 5.00 5 2
Політика / Світ
09.06.2023 623
Еще материалы раздела «Світ»