НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Україна
09.06.2023 425

Як Росія готувалася до підриву Каховської ГЕС: Гуменюк вказала на ознаки

Багато хто зараз з окупаційних військ або залишились під водою, або благають про допомогу.

59f1e9956c8498006d32b0cb72f340be_09.06.23

Росія перед самим підривом Каховської ГЕС глушила зв'язок та не повідомила про плани зруйнувати гідроспоруду своїм же підрозділам. Таким чином вона хотіла максимально приховати свою провину щодо трагедії. Пише ТСН. 

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

"Багато хто з окупаційних військ або залишились під водою, або потерпають та чекають на даху і благають про допомогу", – зазначила Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" пояснила, що те, що подекуди зв'язок пробивається, вказує не на технічні пошкодження, а саме на глушіння з боку окупантів.

"Можливо, за якийсь період часу зв'язок ще відновиться і буде кращим. Зараз вдається отримувати інформацію за деякими каналами зв’язку. Зокрема, збираючи її за допомогою аеророзвідки", – додала Гуменюк.

Як повідомляли раніше, Білий дім поклав відповідальінсть за підрив Каховської ГЕС на окупаційні війська Росії. Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила на брифінгу додала, що США надалі оцінюють ситуацію з підривом ГЕС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як Росія готувалася до підриву Каховської ГЕС: Гуменюк вказала на ознаки 5.00 5 1
Політика / Україна
09.06.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»