<
НОВИНИ ДНЯ: Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.06.2023 516

Чим обприскувати помідори в період цвітіння, щоб гарно зав'язувалися плоди: перевірені способи

В період цвітіння помідорів для гарної зав'язі потрібно проводити їхнє позакореневе підживлення, яке б забезпечило рослину усіма необхідними компонентами для гарного врожаю.

b022be3890238d6919d08d7918458b9f_09.06.23

Чим підживити помідори у період цвітіння - пише ТСН.ua.

Позакореневе підживлення проводиться шляхом обприскування листя, стебел помідорів та ґрунту навколо рослини. Такий спосіб підживлення допомагає отримати найкращі результати врожаю.

Для цього використовують:

  • Борну кислоту - високоефективне добриво для позакореневого підживлення. Вона ефективно діє на обмінні процеси помідорів, допомагає навіть у разі, коли взагалі не утворюються зав'язі. Розчин готується наступним чином - 5 г кислоти розчиніть у 10 літрах теплої води. Чому теплої - тому що борна кислота погано розчиняється у холодній воді.
  • Щоб зав'язь не опадала, використовуйте йод разом із молоком. Важливо, щоб молоко було нежирним, не більше 2,5%. У протилежному разі від такого обприскування буде більше шкоди через те, що від жирного молока на томатах утвориться плівка, яка перешкоджатиме фотосинтезу. Для приготування розчину на 9-10 літрів води - 1 літр молока та 5 крапель йоду. З йодом треба бути обережними, оскільки якщо його кількість буде більшою, можливі опіки на рослині.
  • Можна використовувати всілякі стимулятори зав'язі з магазину, які забезпечують її утворення за будь-якої погоди, і навіть за відсутності комах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чим обприскувати помідори в період цвітіння, щоб гарно зав'язувалися плоди: перевірені способи 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.06.2023 516
Еще материалы раздела «Суспільство»