<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Росія
10.06.2023 756

Попри санкції. Експорт західної електроніки до Росії повернувся до довоєнного рівня

Росія навчилась краще обходити запроваджені проти неї санкції. У зв'язку з цим експорт ключових мікрочипів та електроніки, необхідних країні-агресору для військової промисловості, повернувся до довоєнного рівня.

gettyimages_1219450595_25_650x410_10.06.23

Про це заявив координатор з питань санкцій Державного департаменту США Джим О'Браєн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

За його словами, європейські компанії продають електроніку в інші країни, які своєю чергою перепродають її в Росію, й цей канал постачання санкції поки не враховують.

"До початку цього року Росія змогла реімпортувати певні ключові категорії електроніки приблизно на довоєнному рівні",- сказав О'Браєн.

Як зазначається, йдеться про мікросхеми, процесори та інтегральні схеми, які необхідні для створення сучасної зброї.

Посадовець наголосив, що обхід санкцій залишається "суттєвою проблемою". Наразі США виявили причетність до цього п'яти країн: Туреччини, Казахстану, Грузії, Об'єднаних Арабських Еміратів та Вірменії.

Росія обходить санкції

Попри запроваджені проти Росії санкції, у країни-агресора досі є ресурси купувати технології й випускати зброю для війни проти України.

Зокрема, у поставках електроніки на ринок РФ в обхід західних санкцій підозрюються низка німецькі компанії.

Також раніше ЗМІ встановили понад 20 європейських компаній, які досі постачають товари для армії РФ.

Варто зазначити, що наразі країни G7 вирішили сконцентруватися на боротьбі з лазівками для обходу санкцій проти Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Попри санкції. Експорт західної електроніки до Росії повернувся до довоєнного рівня 5.00 5 2
Політика / Росія
10.06.2023 756
Еще материалы раздела «Росія»