<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
09.06.2023 378

Росіяни запустили ІПСО із звинуваченнями України у підриві Каховської ГЕС, – розвідка

Українська розвідка отримала інформацію про те, що Російське агентство соціального проєктування запустило новий етап кампанії з дискредитації українського військового командування та державних діячів.

Про це повідомляє у Тelegram Головне управлення розвідки Міноборони України.

У рамках кампанії підготовлено серію провокативних матеріалів, які, за задумом авторів, мають перекласти на Україну відповідальність за підрив дамби Каховської ГЕС та створити передумови політичної кризи.

Підготовлені заголовки публікацій мають так званий “клікбейтний” характер та містять прямі звинувачення на адресу воєнно-політичного керівництва, зокрема, президента України. А саме:

  • “Так не діставайся ти нікому! Зневірившись досягнути успіху у можливому наступі, Зеленський перейшов до тактики випаленої землі, але направленої проти свого народу”;

  • “Вибух дамби має “змити” Зеленського”;

  • “Зеленський робить все, щоб перестати бути “нашим мерзотником”;

  • “Підрив дамби утопить Зеленського і Україну”.

Під кожним матеріалом розміщуватимуться коментарі з фейкових акаунтів, начебто від імені українських та іноземних читачів. Вони мають створити враження “живої” дискусії та залучити до обговорення реальних користувачів мережі. Бюджет проєкту складає близько 6 млн доларів з можливістю подальшого збільшення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни запустили ІПСО із звинуваченнями України у підриві Каховської ГЕС, – розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
09.06.2023 378
Еще материалы раздела «Україна»