НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Світ
09.06.2023 453

Швеція дозволить НАТО розмістити війська на своїй території ще перед приєднанням до Альянсу

Швеція дозволить НАТО розмістити війська на своїй території ще до того, як вона офіційно приєднається до оборонного альянсу.

Про це заявили в п’ятницю прем’єр-міністр і міністр оборони країни, пише Reuters.

Минулого року Швеція подала заявку на вступ до НАТО через вторгнення Росії в Україну. Заперечення з боку Туреччини та Угорщини відклали вступ, і Стокгольм тепер сподівається приєднатися до саміту НАТО в Литві наступного місяця.

“Уряд вирішив, що збройні сили Швеції можуть розпочати підготовку з НАТО та країнами блоком, щоб уможливити майбутні спільні операції”, − заявили прем’єр-міністр Ульф Крістерссон і міністр оборони Поль Йонсон.

За словами високопосадовців, Росія в осяжному майбутньому залишатиметься загрозою для сусідніх країн, і вони не впевнені щодо масштабу територіальних амбіцій президента Володимира Путіна.

“Підготовка може полягати в тимчасовому базуванні іноземного обладнання та персоналу на території Швеції. Рішення надсилає чіткий сигнал Росії та зміцнює оборону Швеції”, − йдеться в коментарі в газеті Dagens Nyheter.

Північна країна Фінляндія, яка має довгий кордон з Росією, приєдналася до НАТО у квітні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Швеція дозволить НАТО розмістити війська на своїй території ще перед приєднанням до Альянсу 5.00 5 1
Політика / Світ
09.06.2023 453
Еще материалы раздела «Світ»