НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.06.2023 851

Як зробити бринзу в домашніх умовах без закваски та ферментів

Рецепт, як швидко, дешево приготувати смачну бринзу з коров'ячого молока, пише ТСН.ua.

0615cf47f5bced1d54ce6757510f1a2c_10.06.23

Чому потрібно готувати бринзу саме за таким рецептом:

  • не потрібно купувати жодних спеціальних заквасок,
  • жодних консервантів, оцту та лимонної кислоти при його приготуванні,
  • таку бринзу можна їсти вже за 4 години,
  • рецепт найпростіший, якщо ви ще ніколи не пробували робити сир удома, цей рецепт саме, щоб почати,
  • вартість такого сиру набагато менша ніж у магазині чи на базарі.
  • і найголовніше, продукт виходить дуже смачним.

Інгредієнти для приготування домашньої бринзи:

Щоб отримати один кілограм бринзи, знадобляться звичайні продукти  - 2 літри молока,  400 грамів сметани, 6 яєць,  200 грамів кефіру за бажанням, сіль — півтори — дві столових ложки.

Як зробити бринзу в домашніх умовах.

  • Молоко налийте в каструлю, доведіть до кипіння із сіллю.
  • Якщо любите менш солону бринзу, солі додайте менше.
  • В той час як закипає молоко, збийте яйця.
  • У молоко, що кипить, додайте сметану та збиті яйця, не припиняючипомішувати, кип'ятити молоко 5-6 хвилин. Ви повинні побачити як утворюється сир і відокремлюється сироватка.
  • Поставте друшляк поставте на каструлю, застеліть його марлею, складеною в 4 шари. Відкиньте масу на друшляк. Почекайте, поки сироватка повністю стече.
  • Накрийте сир марлею (кінцями, що звисали).
  • Поставте  сир під гніт. Можна покласти сир між двома дошками або у форму. Зверху поставте вантаж вагою 1 кг.
  • Через 4 години бринза вже готова. Приберіть гніт, сир можна куштувати.
  • Але краще дати йому відпочити в марлі ще кілька годин у холодильнику.

І ще декілька секретів — сир виходить смачнішим, якщо до молока разом зі сметаною додати 200 грамів кефіру.

А якщо потрібен більш щільний сир, покладіть важчий гніт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зробити бринзу в домашніх умовах без закваски та ферментів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.06.2023 851
Еще материалы раздела «Суспільство»