<
НОВИНИ ДНЯ: Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"всі новини дня
Політика
Україна
09.06.2023 272

Більшість “мирних” планів азійських країн є посередництвом на боці РФ, − Резніков

Більшість “мирних” планів, озвучених азійськими країнами, зокрема Китаєм та Індонезією, є планами посередництва на боці Росії.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив на спеціальному івенті NV Діалоги про відновлення України, пише nv.ua.

Резніков розповів про участь у безпековому форумі Діалог Шангрі-Ла, який відбувся у Сінгапурі.

За його словами, українській делегації вдалося “так сфокусувати увагу, що десь 60% обговорення на всіх панелях було україноцентричним”. “Причому це могло бути і не нашу користь − наприклад, з точки зору так званого чергового “мирного плану” індонезійського міністра, який зробив пропозицію проводити референдум, буферні зони і тощо”, − cказав Резніков.

“Ми приходили пояснювати, що ми вже бачимо чергу охочих нас примирити, що вони вже вишиковуються в чергу, лідери різних країн. І переважно це країни, які не до кінця демократичні. Всім була сказана дуже проста річ: якщо ви говорите про медіацію чи фасилітацію, то правило будь-якого медіатора, фасилітатора, посередника − це спочатку зафіксувати, ідентифікувати інтереси сторін”, − додав він.

Резніков заявив у Сінгапурі, що інтерес України дуже простий: жити в мирній країні, “не окупованій, нормально по-добросусідськи з усіма сусідами”.

“А інтерес росіян був озвучений у так званій СВО − це “денацифікація”, “демілітаризація”, “деНАТОзація”, тобто по суті стерти націю українську з лиця землі, бо нас нібито з їхньої точки зору не існує. То я кажу, ви спочатку ідентифікуйте інтерес росіян, чи він змінився у них? Якщо змінився, то т.зв. ZOPA − zone of possible agreement − стає зрозумілою, а якщо ні, то залишайтеся в черзі, ми без вас якось будемо тут розбиратися. Спочатку хай ідуть геть”, − cказав міністр оборони.

Під час розмови з міністром оборони КНР генералом Лі Шанфу Резніков натякнув про те, що тепер Росія геополітично є залежною від КНР. “Китай став старшим братом, а Росія молодшим. То, кажу, ви як старший брат можете порадити їм певні речі”, − розповів Резніков.

Коментуючи справжні цілі “мирного плану” КНР, міністр оборони України підтвердив, що Китай та низка інших країн “дійсно хочуть суб'єктивізуватися і показати свою особливість”.

“І тому зараз іде змагання, хто може бути тим посередником. Але в них є один нюанс: вони всі поки що хочуть бути посередниками на боці Росії. І тому нам таке посередництво поки що точно не підходить. Тому що в них немає безсторонності, в них немає справжнього незалежного медіаторства. Тому почекаємо. Будемо перемагати”, − підсумував він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Більшість “мирних” планів азійських країн є посередництвом на боці РФ, − Резніков 5.00 5 2
Політика / Україна
09.06.2023 272
Еще материалы раздела «Україна»