<
НОВИНИ ДНЯ: Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  У РФ істерика після заяви Кемерона: погрожує бити "по об'єктах Британії поза Україною"  Оладки з яблуками: простий рецепт  Коли Радониця 2024 року: історія, звичаї та народні прикмети  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  "Не зможемо чекати". Шольц закликав Європу посилити ППО України з наявних запасів  Запечений сир "Камамбер" з багетом: рецепт для гарної вечерівсі новини дня
Політика
Світ
11.06.2023 1135

У Єврокомісії назвали єдиного винуватця підриву Каховської ГЕС

Спікерка Єврокомісії заявила, що на РФ лежить провина за всі жахи, які сьогодні відбуваються в Україні.

b5552fdda5b55f9d649d4f2deef76a7d_11.06.23

У Єврокомісії заявили, що Росія відповідальна за знищення Каховської ГЕС, адже саме РФ почала війну проти України. Пише ТСН. 

Про це 9 червня заявила речниця Єврокомісії Дана Спінант під час брифінгу в Брюсселі.

Спінант відповіла на докір китайського кореспондента, що Єврокомісія однозначно засуджує Росію за трагічний цей інцидент, хоча розслідування ще нібито не було.

"Ви, звісно, знаєте, як і ми, що Росія почала цю війну, що Росія скидає бомби та обстрілює, а українці захищаються. Росія несе первинну відповідальність за те, що відбувається в Україні. Це перша заява, про яку ви повинні пам'ятати, коли ви дивитесь на цей інцидент чи будь-які інші", – сказала речниця Єврокомісії.

Дана Спінант наголосила, що комісія засуджує усі атаки РФ, у якій формі вони б не відбувалися на території України. За її словами, ЄС "зробить усе" для підтримки людей, яких зачепив підрив Каховської греблі.

Нагадаємо, Служба безпеки України знайшла докази, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Так, СБУ оприлюднила перехоплену розмову росіян, у якій вони зізнаються, що скоїли це їхні військові.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Єврокомісії назвали єдиного винуватця підриву Каховської ГЕС 5.00 5 2
Політика / Світ
11.06.2023 1135
Еще материалы раздела «Світ»