<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Політика
Україна
10.06.2023 708

Лукашенко готував вторгнення в Україну – опозиція Білорусі

Представник Об'єднаного перехідного кабінету Світлани Тихановської з оборони та нацбезпеки Валерій Сахащик, колишній командир 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади ЗС Білорусі заявив, що наприкінці грудня 2022 року всі боєздатні частини білоруської армії були перекинуті до кордону з Україною, проте військові нібито відмовилися від участі у війні.

Про це Сахащик розповів в ефірі Еспресо.

"На 27 грудня 2022 року практично всі боєздатні з'єднання та частини білоруської армії перебували на кордоні, але військовослужбовці почали рух знизу, почали ставити величезну кількість незручних запитань командуванню: чому ми маємо йти в Україну, з якого переляку український народ став нам ворогом тощо" – сказав він.

За словами Сахащика, Міноборони РБ спробувало залякувати військовослужбовців, але "нічого не вийшло".

"Практично у повному складі органи КДБ провели понад тиждень у військах, шантажували, лякали, розмовляли з військовослужбовцями. Це нічого не дало. Доповіли верхньому керівництву, що білоруська армія не готова до ведення бойових дій на території України, тому наказ про перетин кордону не був відданий", – розповів білоруський опозиціонер.

За його словами, між білоруськими та російськими військовими "трапляється ситуація сильної взаємної недовіри".

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко готував вторгнення в Україну – опозиція Білорусі 5.00 5 1
Політика / Україна
10.06.2023 708
Еще материалы раздела «Україна»