НОВИНИ ДНЯ: В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — огляд  Заморозки та дощі: до України суне циклон  Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбі  Найбільші медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати  За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦКвсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.06.2023 519

Кого шукають роботодавці та кому готові платити 50 тисяч гривень

У травні кількість відкритих вакансій на ринку праці України зросла і досягла 90 тис. Хоча показник поки що на 7% поступається травню довоєнного 2021 року.

Також зросла кількість резюме, повідомляє "Опендатабот" з посиланням на дані Work.ua.

Найбільший приріст пропозицій від роботодавців у порівнянні з квітнем зафіксовано у сферах "Будівництво, архітектура" (+21%), "Готельно-ресторанний бізнес, туризм" (+17%) та "Обслуговування" (+15%).

Серед лінійних працівників за рівнем зарплат лідирують медіабайєри – 52,5 тис. А водію-міжнароднику стали платити на 1,5 тис. грн. менше – до 40 тис. грн. Із зарплатами у 30 тис. грн у списку з'явилися рихтувальники та ріелтори.

При цьому кількість претендентів (нові та оновлені резюме) зросла на 4% і склала 366 тис. Жінки активніше за чоловіків шукають роботу – 126 тис. та 96 тис. резюме відповідно. Також активно шукали роботу студенти та випускники – кількість резюме зросла на 48%.

Щодо досвіду роботи, то третина кандидатів його не мають, а понад 35% мають досвід від 5 років.

Вперше за останні місяці зафіксовано пожвавлення на ІТ-ринку. Кількість вакансій зросла на 15% за місяць. Але кількість вакансій поступається кількістю кандидатів у 9 разів, свідчать дані Djinni.

Загалом у травні зафіксовано 1226 випадків найму. Це найвищий показник за рік і навіть більший, ніж було у травні 2021 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кого шукають роботодавці та кому готові платити 50 тисяч гривень 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.06.2023 519
Еще материалы раздела «Економіка»