<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
10.06.2023 363

НБУ пояснив, як обмінюють зношені та старі купюри валюти

Українці можуть обміняти зношені, пошкоджені та старі іноземні банкноти. Проте є декілька умов такого обміну.

Про це йдеться в роз'ясненні Нацбанку.

Якщо банкнота має ознаки значного зношення або пошкодження, незалежно від її року випуску клієнту можуть запропонувати здійснити операцію інкасо.

Фактично обмінник чи банк бере валюту та відправляє її до іноземного банку для обміну. Клієнт у такому випадку сплачує комісію. Кожен обмінник повинен поінформувати про розмір комісії.

Також обмінники та банки повинні обмінювати валюту незалежно від року випуску, якщо банкноти не мають ознак зношення або мають ознаки незначного зношення. Фінансовим установам заборонено встановлювати обмеження щодо номіналу та року випуску валюти.

Це стосується й операцій з банкнотами всіх номіналів доларів США, що випускалися Федеральною резервною системою з 1914 року дотепер.

В НБУ підкреслили, що не ухвалювали ніяких правових актів, що передбачають заборону на обмінні операції з іноземною валютою.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ пояснив, як обмінюють зношені та старі купюри валюти 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
10.06.2023 363
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»