<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
11.06.2023 981

Росія вже усвідомлює свій відступ з Криму: польський політик про підрив Каховської ГЕС

Армія РФ зробила величезну техногенну катастрофу, підірвавши Каховську ГЕС, щоб стримати наступ ЗСУ.

8bc278a835eae59c3346f5bb0725545e_11.06.23

Мешканці тимчасово окупованого Криму повинні розуміти, що Росія вже усвідомлює свій відступ з півострова. Оскільки вихід ЗСУ на адміністративні межі АР Крим та на узбережжя Азовського моря буде означати знищення Кримського мосту та будь-якого сполучення з Росією. Пише ТСН. 

Про це в ефірі "Еспресо" розповів депутат Польського сейму кількох скликань, історик та публіцист Мирослав Чех.

Політик також зауважив, що підрив Каховської ГЕС несе дуже тяжкі наслідки для людей, економіки України та й для всього світу, бо це створює продовольчу кризу.

"Також внаслідок цього підриву і Північнокримський канал перестав постачати воду до Криму. Знову це класична стратегія випаленої землі, яку і Сталін робив 1941 році, потім Гітлер 1944-45 роках. Тобто після нас, хоч потоп, бо ми з цих територій відступаємо, а як ці землі комусь і дістануться, то там вже не можна буде нічого робити впродовж десятки років. Те саме Путін зараз робить з Кримом", - зауважив він.

За його словами, після підриву Каховської ГЕС окупанти залили територію, де вони вибудували першу лінію оборони на Херсонському напрямку. Росіяни вирішили, що у них нема чим стримувати наступ українського десанту, як потенційного напрямку удару ЗСУ, тому зробили таку величезну техногенну катастрофу.

Нагадаємо, британський аналітик Майкл Кларк вважає, що ЗСУ під час контрнаступу можуть здійснити "амбітні та небезпечні" атаки на російські позиції, які поставили б під загрозу війська РФ у тимчасово окупованому Криму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія вже усвідомлює свій відступ з Криму: польський політик про підрив Каховської ГЕС 5.00 5 2
Політика / Україна
11.06.2023 981
Еще материалы раздела «Україна»