<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Росія
12.06.2023 753

Путін і Шойгу терплять витівки Пригожина: у якому випадку арештують власника "Вагнера"

Ілля Пономарьов вважає, що у РФ поки просто бояться арештовувати Пригожина, адже за ним стоїть потужна приватна армія.

577b4c8d420ad661f5fd3fdb7adfb595_12.06.23

Конфлікт між ПВК "Вагнер" на чолі з Пригожиним з однієї сторони і Міноборони РФ на чолі з Шойгу і Герасимовим вигідний диктаторові Путіну задля збереження позицій у Кремлі.

Таку думку висловив ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передає FREEДОМ. Пише ТСН. 

За словами Пономарьов, цей конфлікт не був придуманий навмисно, але Путін вирішив скористатися з ситуації.

Опозиціонер пояснив, що Путін, як президент, відчуває себе в безпеці, коли його підлеглі “сваряться” один з одним і виносять це в публічний простір.

"У нього не повинно створюватися враження, що холопи один з одним змовилися, і починають грати в одну гру — це небезпечно, і тоді вже треба розправлятися. Поки Пригожин із Шойгу публічно б’ються, виносять сміття з хати, отже, все абсолютно гаразд, боятися нічого. А коли Пригожин замовкне і почне домовлятися в кулуарах, ось тоді вже все, необхідно буде не просто заарештовувати, а стріляти", – розмірковує Ілля Пономарьов.

На думку опозиціонера, вище військове керівництво Росії терпить такі "витівки" Пригожина винятково з побоювання погіршення обстановки.

"Домінуюча емоція скрізь у Росії, і у верхах, і в низах серед найпростіших людей, серед військових, серед чиновників, серед усіх — "як би не було гірше", "не смикаймося, а може, пронесе", "як би чогось на себе таке не накликати". Хто ж заарештує Пригожина, хто з ним щось зробить? У нього – озброєні бійці, причому в російській армії найдієздатніші. Тому на цьому тлі простіше не помітити і сказати, що "нам здалося". Простіше удати, що "все йде за планом". Ось як іти його заарештовувати, коли у нього за спиною ще 10 тис. "зеків", а можливо, і 20 тис., це дуже-дуже страшно", – підсумував Пономарьов.

Нагадаємо, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав "вагнерівцям" перейти в своє підпорядкування. Пригожин відповів, що ПВК "Вагнер" не підписуватиме жодних контрактів із Шойгу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін і Шойгу терплять витівки Пригожина: у якому випадку арештують власника "Вагнера" 5.00 5 1
Політика / Росія
12.06.2023 753
Еще материалы раздела «Росія»