<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
12.06.2023 737

Масовані удари по Україні: Юрій Ігнат пояснив, як Росії вдається поповнювати запаси ракет

Юрій Ігнат пояснив, чому армія Росії все ще може поповнювати свої ракетні запаси для атак по Україні.

3ee000751fe1d0c8b4a3e16d72c30027_12.06.23

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що Росія все ще має можливість атакувати міста України масованими ракетними ударами і має запаси зброї через те, що антиросійські санкції погано працюють.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"На жаль, Росія отримує комплектувальні. На жаль, вона продовжує виробництво ракет високоточних, далекобійних  – Х-101, "Іскандер-М", "Іскандер-К", "Калібр", "Кинджал", які можуть діставати далеко всередину країни і бити точно, противник не мав достатньо. Коли він атакував нашу критичну інфраструктуру, то використав фактично весь свій потенціал цього стратегічного озброєння. Але навесні була невелика пауза, коли противник наростив виробництво. І уже, згідно з новими даними ГУР, має більше і "Кинджалів", і "Калібрів", - пояснив Юрій Ігнат.

За його словами, Росія могла знайти шляхи для обходу санкцій, зокрема, за рахунок окремих країн, які співпрацюють з нею, та отримує технологічні речі, які сама виготовляти не може: плати, чіпи, напівпровідники.

"Це те, без чого ракета не полетить. Тому сподіваюся, що Росію дотиснуть санкціями. Якщо санкції комплексно будуть працювати і будуть контролюватися, тоді можна Росію буде поставити на місце", - зауважив речник Повітряних сил.

Юрій Ігнат також пояснив, що попри наявність у Росії комплектувальних для виготовлення ракет – цей процес не швидкий і займає певний час.

"Крилата ракета, якою нас обстрілюють, це фактично безпілотний літак, який потрібно збирати доволі-таки довго. Поки зберуть, поки випробують, поки протестують, поки доставлять на носії це все", - резюмував він.

Нагадаємо, Юрій Ігнат розповів, коли ЗСУ отримають винищувачі F-16.

Оценка материала:

5.00 / 1
Масовані удари по Україні: Юрій Ігнат пояснив, як Росії вдається поповнювати запаси ракет 5.00 5 1
Політика / Україна
12.06.2023 737
Еще материалы раздела «Україна»