<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.06.2023 536

Синоптики розповіли, коли в Україну прийде 30-градусна літня спека

Погода в Україні влітку 2023 поки що контрастна: часом припікає, а потім стає прохолодніше, налітають грози і дощі. Проте поки що літо "не вжарило" 30-градусними плюсами.

Коли стане дійсно спекотно - пише rbc.ua.

Прогноз від експертів Укргідрометцентру

За словами синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, у червні середньомісячна загальна температура по території країни буде на один-півтора градуса вищою за норму.

"І, зазвичай, літо завжди контрастне. Ті ж короткочасні дощі можуть за день або півгодини "вилити" місячну норму. Тому нерівномірний розподіл опадів є звичайним для літа", - прогнозує синоптик.

Світ зараз на етапі зміни глобальних процесів. Мова йде про явище Ель-Ніньйо, який цього року починає розвиватися і йде на зміну Ла-Нінья. Тому висока ймовірність, що наступні 5 років буде відчутно спекотніше.

Можливі якісь рекордно високі значення температури влітку з 2023 по 2027 роки. Відповідні процеси почнуть розвиватися посеред літа, тому ми сповна це відчуємо вже влітку наступного 2024 року.

"Але навіть цього року, якщо червень і липень на 1-1,5 градуса будуть вищими за норму, то в серпні середньомісячна температура може бути на 2 градуси вищою за норму", - додала Наталя Птуха.

Що говорять довгострокові прогнози

За даними сайту Gismeteo (за прогнозом для Києва), припікати почне в останній тиждень червня. Весь липень буде з високою температурою, особливо його друга половина, коли 30-градусні показники будуть все частішими.

Синоптики Meteoprog так само прогнозують, що друга половина червня - перша половина липня будуть спекотними.

Пам'ятайте, що довгострокові прогнози погоди основані на історичних даних. Тому вони можуть бути неточними.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптики розповіли, коли в Україну прийде 30-градусна літня спека 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.06.2023 536
Еще материалы раздела «Суспільство»