<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
13.06.2023 509

Сторожове, Новодарівка, Благодатне, Макарівка, Нескучне – під прапором України: як ЗСУ гнали окупантів

За декілька днів українські військові звільнили від російських загарбників населені пункти в Донецькій та Запорізькій областях.

a380fe8906e14afd5cd76fc8459dffa0_13.06.23

Збройні сили України продовжують звільняти населені пункти від окупантів, які втрачають свої позиції. Під контроль України повернулися Сторожове, Новодарівка, Благодатне, Макарівка, Нескучне. Українські військові також мають успіхи під Бахмутом.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Війська України успішно штурмують північний і південний фланги Бахмута. На південних підступах ЗСУ провели успішну операцію, де взяли з десяток полонених окупантів. Здебільшого свіжомобілізованих 57-ї мотострілецької бригади Росії, які здавалися майже без бою.

У повітрі артилерію ЗСУ корегує безпілотник із нічним баченням, який купили завдяки зборам ТСН. На цій ділянці фронту 28-ма окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу знищила ворожу вантажівку, яка привезла поповнення російських солдатів на позиції.

Сторожове, Нескучне, Благодатне, Макарівка і Новодарівка – ці села вже деокуповані і під українським прапором.

У Міністерстві оборони повідомляють, що нашим військам вдалося просунутись уперед і на Бахмутському напрямку в районі Берхівського водосховища. Запеклі бої тривають і під Авдіївкою. Там наші десантники змогли захопити ворожі шанці та вибити з них окупантів.

Бої за Сторожове

У Сторожовому, що на Донеччині, вперше за рік майорить український прапор. Від березня 2022 року село було в окупації. Наступ на населений пункт морпіхи 35-ї окремої бригади почали близько 5-ї ранку, змогли вибити ворога і закріпитися на цьому рубежі.

Нині Сторожове – це суцільні руїни. Ворог у намаганні зупинити просування наших військ розбив його з артилерії. В цих руїнах ще досі залишаються цивільні, які на свій страх і ризик не виїхали.

Штурм Нескучного

На правому фланзі підрозділи 7-го окремого батальйону "АРЕЙ" УДА штурмували Нескучне. Для окупантів, які очікували нашу броню, став несподіванкою піхотний штурм батальйону "АРЕЙ".

"Два дні штурмували орки, думали, що прийдемо на броньованій техніці, а ми прийшли пішки", - розповів командир УДА "АРЕЙ".

Під звуки артилерійської канонади на розбитому даху будівлі добровольці встановили прапор України.

Звільнення Благодатного

Битими сходами і потрощеним коридором бійці 68-ї єгерської бригади піднімаються на верхній поверх місцевої сільради Благодатного. Крізь розбиті шибки просовують і укріплюють прапор.

Бої у Благодатному точилися буквально за кожну будівлю. Військові штурмували сільський клуб, з якого окупанти зробили фортецю.

Нагадаємо, військовий кореспондент Андрій Цаплієнко висловився про пошкоджені Leopard та бої на Запоріжжі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сторожове, Новодарівка, Благодатне, Макарівка, Нескучне – під прапором України: як ЗСУ гнали окупантів 5.00 5 2
Політика / Україна
13.06.2023 509
Еще материалы раздела «Україна»