<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.06.2023 2153

Вчені назвали нову причину смерті фараона Тутанхамона

З огляду на той факт, що Тутанхамон любив пити вино, він міг загинути внаслідок ДТП.

0b9c7df6de3aa913dc60514351f8ffa8_13.06.23

Нову теорію про причину смерті фараона Тутанхамона запропонувала єгиптологиня Софія Азіз. Вона вважає, що правитель Стародавнього Єгипту загинув в результаті аварії колісниці, якою він їхав після вживання вина. Пише ТСН. 

Про це пише видання ScienceFocus.

Після падіння з колісниці у фараона з'явилася відкрита рана і в неї потрапила інфекція. Таким чином це призвело до раптової смерті Тутанхамона. Тобто нова теорія розширює попередню гіпотезу, вказуючи на те, як могла з'явитися смертельна рана.

Вчені понад 10 років тому дійшли висновку, що Тутанхамон помер у результаті зараження рани, але з іншого боку стало відомо, що фараонові було важко ходити через пошкодження стопи. Тому він не міг їздити колісницею. Але Азіз вважає, що Тутанхамон міг нормально рухатися.

За словами єгиптологині, разом із Тутанхамоном до його гробниці поклали ті предмети, які знадобляться йому в потойбічному житті. Наприклад, це стосується великих запасів вина, а також кількох колісниць.

Нагадаємо, вчені зробили нову реконструкцію обличчя фараона Тутанхамона.

Крім того, стало відомо, що розгадали таємницю прокляття Тутанхамона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені назвали нову причину смерті фараона Тутанхамона 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.06.2023 2153
Еще материалы раздела «Суспільство»