НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
13.06.2023 580

ФСБівець потрапив у полон до ЗСУ та розповів про загороджувальні загони в армії РФ: подробиці від СБУ

СБУ повідомила подробиці про загороджувальні загони в окупаційній армії.

16b9360366566bcdb915ab36c413e58d_13.06.23

В полон до воїнів ЗСУ потрапив ФСБівець, який був на другій лінії оборони та розстрілював російських окупантів, що відступали з передової. Він розповів, як функціонують загороджувальні загони в окупаційній армії. Пише ТСН. 

Про це повідомляє СБУ.

На допиті ФСБівець розповів, що він був на другій лінії оборони. Його завданням була ліквідація зеків-окупантів, які втікали з передової.

"Стояли на другій лінії і не давали відступати "штурму Z". Наказ був у разі їхнього відступу бити на ураження", - сказав він.

Також у полон потрапив зек-окупант, який вирішив здатися, щоб його не вбили свої ж. Він розповів, що відвезли на позицію та наказали не відступати, оскільки тоді його ліквідують загороджувальні загони.

СБУ перехопила розмову, в якій йшлося про те, що військовим окупаційної армії дозволили розстрілювати дезертирів.

"Тримаємо намертво оборону: всі кулеметники, гранатометники... мінометів треба навезти. "Мавики" всі в повітря підняти. Як прийняв? "Z" ти повністю задієш, у твоєму розпорядженні. У них кроку назад узагалі немає, тільки вперед. Якщо що, дозволено "обнуляти" тобі. Під мою відповідальність", - йдеться у перехопленій розмові.

Нагадаємо, в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області командир росгвардії Костянтин Юдін стріляв у полоненого українського воїна. Йому не сподобалось те, що українець відповів йому українською мовою.

Оценка материала:

5.00 / 1
ФСБівець потрапив у полон до ЗСУ та розповів про загороджувальні загони в армії РФ: подробиці від СБУ 5.00 5 1
Політика / Україна
13.06.2023 580
Еще материалы раздела «Україна»