<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сумвсі новини дня
Політика
Світ
13.06.2023 935

У Японії відреагували на претензії Росії щодо допомоги України

Посол Японії закликав Москву негайно вивести всі свої війська з території України.

dc8903783465f16a2bdffbe814c8562e_13.06.23

Уряд Японії відкинув заяви з боку РФ щодо рішення Токіо постачати оборонне обладнання Україні. Пише ТСН. 

Про це повідомляє NHK.

Японський посол Тойохісу Кодзукі заявив, що вторгнення РФ до України викликало поточні обставини і що перекладання провини на Токіо є вкрай несправедливим та абсолютно неприйнятним.

"Вторгнення Росії до Україну є очевидним порушенням міжнародного права, і це не можна терпіти. Японія продовжить жорсткі санкції проти Росії та рішуче підтримуватиме Україну, щоб пришвидшити завершення розпочатої РФ війни", - сказав він.

Крім того, Кодзукі закликав Москву негайно вивести всі свої війська з території України.

Напередодні Міністерство закордонних справ РФ викликало на килим посла Японії Тойохісу Кодзукі через оголошену раніше Японією допомогу Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Японії відреагували на претензії Росії щодо допомоги України 5.00 5 1
Політика / Світ
13.06.2023 935
Еще материалы раздела «Світ»