<
НОВИНИ ДНЯ: Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього рокувсі новини дня
Політика
Світ
14.06.2023 1102

У США прокоментували конфлікт Пригожина з керівництвом РФ

Конфлікт набирає обертів, зокрема через те, що сили РФ не досягли поставлених цілей у війні проти України.

5e9e80c91dc3e9bb99c98cac0035e1f0_14.06.23

У США кажуть, що конфлікт між керівником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним та керівництвом РФ ще більше розхитує можливості окупаційної армії на фронті. Пише ТСН. 

Таку думку висловив спеціальний представник Центру глобальної взаємодії Державного департаменту Джеймс Рубін, пише " Голос Америки ".

Аналітики зазначають, що конфлікт набирає обертів, зокрема через те, що сили РФ не досягли поставлених цілей у війні проти України.

"Що я можу сказати про пана Пригожина, то це те, що він іноді говорить правду, іноді він перебільшує. Я думаю, що це відображає труднощі, з якими Росія зіткнулася в досягненні своїх цілей. Вдень це стає все очевиднішим, і всі вони критикують одне одного за те, що не досягли своєї мети", - сказав Рубін.

Тим часом президент центру військової аналітики "Фундація Джеймстаун" Ґлен Говард упевнений, що останні заяви Пригожина можуть свідчити про "цікаві" внутрішні процеси в Росії.

"Заяви Пригожина дуже цікаві. Це нове повідомлення про захоплення російського полковника, який намагався вбити вагнерівців, це цікаво. Це трохи театр", - сказав Говард.

В Інституті вивчення війни зазначають, що так званий конфлікт впливає на координацію російських військових.

"Ми бачимо, що українці здатні досягати значних успіхів навколо Бахмута на північному та південному флангах. І це значною мірою тому, що між російськими військами бракує координації. "Вагнер" діяв у власних інтересах, які полягали в тому, щоб захопити місто та довести Путіну, що вони змогли, а після цього для них це не мало значення", - розповіла аналітикиня Інституту вивчення війни Катерина Степаненко.

Конфлікт між Пригожиним та Міноборони РФ

Очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин останнім часом все більше вдається до критики російського Міноборони. Натомість глава Кремля Путін ніяк не реагує на це.

Раніше керівник російської ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що звернувся до прокуратури з проханням розслідувати “злочини”, скоєні високопосадовцями російського оборонного відомства до та під час військової кампанії Москви в Україні.

Тим часом міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав підписати до 1 липня контракт з армією РФ усім "добровольчим загонам". Зокрема, це стосується і "вагнерівців".

Оценка материала:

5.00 / 2
У США прокоментували конфлікт Пригожина з керівництвом РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
14.06.2023 1102
Еще материалы раздела «Світ»