<
НОВИНИ ДНЯ: Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщівсі новини дня
Політика
Україна
14.06.2023 772

"Тактика випаленої землі": в Міноборони розповіли, які наслідки матиме для РФ підрив Каховської ГЕС

Гуманітарний результат вибуху і затоплення цієї території - це фактично стратегія випаленої землі.

4bd6489a012e35871eb74f0b296ea323_14.06.23

Росіяни відтермінували активні дії ЗСУ після підриву Каховської ГЕС.

Про це розповів заступник міністра оборони генерал Павлюк в ексклюзивному інтерв'ю журналісту ТСН. Тиждень Андрію Цаплієнку.

За його словами, оккупанти цим ускладнюють наш рух у цьому напрямку.

"Тому що навіть зараз під час спроб евакуації населення з тієї території всі наші човни піддаються обстрілам. Тому ми звернулися до наших партнерів, до ООН із проханням допомогти з евакуацією людей, які зараз перебувають у критичному середовищі вже кілька днів. Їх треба рятувати", - розповів Павлюк.

Також він зазначив, що гуманітарний результат вибуху та затоплення цієї території - це фактично стратегія випаленої землі.

На всіх територіях, де побувала Росія і затрималася на тривалий час, там територія, непридатна до життя. Всі населені пункти, де вона пройшла, фактично знищені", - розповідає Павлюк.

Він прогнозує, що в найближчі роки, поки не відновиться гідроелектростанція, там не буде ні посівних площ, ні відновлення промисловості.

"Вони перерізали собі воду на Крим. Тобто подача води на Крим цим підривом повністю виключається. Росія вже почала використовувати техногенні катастрофи як зброю. Тому ми не виключаємо ніяких дій з боку Росії з негативним результатом, тому що люди не мають ні совісті, ні честі, нічого. Це просто звірі, випущені з клітки. Вони будуть робити все, поки їх не придушать", - додав він.

Павлюк резюмував, що лише спільними силами можна зупинити і загнати назад до "клітки цю тварину”.

Додамо, що "Укргідроенерго" працює над проєктом перекриття Каховського водосховища і розпочне його будівництво одразу після звільнення регіону.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Тактика випаленої землі": в Міноборони розповіли, які наслідки матиме для РФ підрив Каховської ГЕС 5.00 5 2
Політика / Україна
14.06.2023 772
Еще материалы раздела «Україна»