<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
13.06.2023 303

Шмигаль заявив, що в І кварталі цього року ВВП зріс на 2,4%

За попередніми оцінками, у І кварталі цього року ВВП зріс на 2,4% порівняно із попереднім кварталом.

Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, КМУ працює над тим, аби створити "розумні та ефективні стимули для бізнесу". Для цього на засіданні 13 червня Кабмін продовжив дію низки програм.

"Сьогодні ухвалимо рішення, яке дозволить продовжити програму портфельних гарантій на державній основі на суму 7,8 млрд грн. Це одна із програм доступних пільгових кредитів, коли держава покриває до 80% кредиту підприємця перед банком", – сказав прем'єр.

Крім цього, продовжили програму пільгових кредитів "5-7-9". Глава уряду повідомив, що за час повномасштабної війни було видано позик на більш ніж 115 млрд грн.

Також працює програма безповоротних грантів єРобота. "Вже видано понад 4,5 тисячі грантів, а це тисячі нових бізнесів і робочих місць. Під час останньої, восьмої хвилі видали 228 нових грантів", –додав глава КМУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль заявив, що в І кварталі цього року ВВП зріс на 2,4% 5.00 5 1
Політика / Україна
13.06.2023 303
Еще материалы раздела «Україна»