<
НОВИНИ ДНЯ: Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуваннямвсі новини дня
Політика
Світ
14.06.2023 516

Іран допомагає РФ будувати завод із виробництва дронів - розвідка Британії

Іран збільшив партії БПЛА за допомогою кораблів через Каспійське море.

f4b6536e48e5b5c83154f2603517c323_14.06.23

Останніми місяцями РФ працювала над забезпеченням довгострокових та великих поставок безпілотних літальних апаратів односторонньої дії (OWA-UAV). Іран знову порушує резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН. Пише ТСН. 

Про це йдеться у новому звіті Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

У розвідці кажуть, що Іран збільшив партії БПЛА за допомогою кораблів через Каспійське море.

"Цей міжнародний транзитний коридор Північ-Південь набув значно більшого значення після вторгнення. Він дозволяє Росії отримати доступ до азіатських ринків, у тому числі до поставок зброї, способами, які, як вона сподівається, менш уразливими для міжнародних санкцій", - йдеться у зведенні.

Крім того, РФ у відповідь працює над тим, щоб почати внутрішнє виробництво БПЛА, майже напевно за допомогою Ірану.

"Росія, найімовірніше, інвестує в БПЛА, тому що вони забезпечують Росії відносно дешевий ударний потенціал великої дальності в той час, коли вона витратила більшу частину своїх запасів крилатих ракет в Україні", - зазначають у Міноборони Британії.

Зазначимо, що у відповідь на допомогу Ірану у війні проти Україні Тегеран насамперед домагається максимального віддалення Москви від Тель-Авіва.

Оценка материала:

5.00 / 1
Іран допомагає РФ будувати завод із виробництва дронів - розвідка Британії 5.00 5 1
Політика / Світ
14.06.2023 516
Еще материалы раздела «Світ»