<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2023 791

Україна може отримати від Австралії винищувачі F/A-18 Hornet: що це за літаки

Україна просить Австралію перевірити стан своїх списаних F/A-18 Hornet і розраховує на їх передавання.

f98c39732ba1549ab8501071714c84a4_15.06.23

Україна може отримати бойові "шершні" – наша держава подала Австралії запит із проханням перевірити технічний стан списаних винищувачів F/A-18 Hornet. Пише ТСН. 

Про це повідомив український посол у Канберрі Василь Мирошниченко, передає ТСН.

Запит Києва стосується стану чотирьох десятків винищувачів Королівських військово-повітряних сил. Ці машини Австралія бажає замінити на більш сучасні F-35. Дипломат наголосив, Україна вивчає можливості цих винищувачів і Канберра могла б поставити їх Києву. За умови використання літаків лише у повітряному просторі нашої держави. Сполучені Штати – виробники Hornet – передаванню винищувачів Україні не заперечують.

За інформацією видання AFP, угода щодо передаваня F/A-18 видається ще далекою, оскільки потребує дипломатичної та матеріально-технічної співпраці між Канберрою, Вашингтоном і Києвом.

Мік Райан, військовий стратег і австралійський генерал-майор у відставці, сказав, що F-18 можуть допомогти "вирівняти умови гри" проти більшої та краще оснащеної авіації Росії, допомагаючи запобігти ударам по українських містах та критичній інфраструктурі.

Що відомо про F/A-18 Hornet

McDonnell Douglas F/A-18 Hornet (Hornet дослівно перекладається як шершень) — це американський винищувач-бомбардувальник, розроблений в 1970-х роках.

Наразі він знятий з виробництва, проте досі перебуває на озброєнні США, Канади, Австралії, Іспанії, Швейцарії, Фінляндії, Кувейту та Малайзії. Застосовувався у військових операціях у колишній Югославії, Лівії, Іраку.

Раніше речник Повітряних сил України Юрій Ігнат розповів, коли ЗСУ отримають винищувачі F-16.

Такожу Повітряних силах відповіли, скільки винищувачів вже має Україна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна може отримати від Австралії винищувачі F/A-18 Hornet: що це за літаки 5.00 5 1
Політика / Україна
15.06.2023 791
Еще материалы раздела «Україна»