<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударів  Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідка  Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронті  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю  В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYTвсі новини дня
14.06.2023 904

Автопаливо почне дорожчати найближчими днями

Довоєнні податки повертаються з 1 липня, проте на АЗС почнуть до цього готуватися заздалегідь – паливо зросте в ціні вже найближчим часом, щоб оператори могли закупити нову партію та торгувати без перебоїв.

Про це повідомив засновник групи "Прайм" Дмитро Леушкін на сторінці у Facebook.

За його словами, мережі АЗС почнуть підвищувати ціни на пальне з середини червня через те, що з 1 липня повертається 20% ПДВ на паливо та акциз, який діяв до війни.

"Нас чекає зростання цін від 7 до 10 гривень, залежно від котирувань на той момент... зростання цін на стелах буде не пропорційне зростанню самого пального, частину компенсують зниженням маркетингових знижок. Умовно це буде виглядати як три-п'ять гривень на стелі прикрутять решту відріжуть від будь-яких бонусів", - написав експерт.

Він також наголосив, що це означає сплеск цін на все, включаючи тарифи на перевезення.

Оскільки пальне почне дорожчати найближчими днями, то запастись дешевим паливом не вийде. До того ж бажання багатьох українців, компаній та аграріїв встигнути закупити дешевше паливо ще більше "розігріє" ринок.

"Однозначно у всіх компаній є логістичне плече, грубо кругообіг бензовозу становить тиждень... і до двох. Залежно від черг на кордонах, довжини колії та інших факторів. Тож і свято цін теж розпочнеться за два тижні до сакральної дати 1 липня. Не різко, але поступово та з прискоренням", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Автопаливо почне дорожчати найближчими днями 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
14.06.2023 904
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»