<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки літаків втратили окупанти за останні пів року: ЗСУ показали мапу своїх успіхів   У Міноборони пояснили, чому проти продовження термінів оновлення даних до 150 днів  Що найкраще підходить для шашлика з курки: три варіанти маринаду  "Питання генофонду": у ВР розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  План Путіна щодо "перемир'я": Шольц назвав справжню мету диктатора  Як приготувати смачну шакшуку на сніданок: рецепт від фудблогеркивсі новини дня
Політика
Світ
15.06.2023 587

Британські розвідники розповіли, як росіяни намагаються стримати контрнаступ ЗСУ

Окупанти збільшили кількість вильотів тактичної бойової авіації.

e7579f5c3eeb2b3a44f724f3624ca5a9_15.06.23

Протягом останніх двох тижнів російські окупаційні війська збільшили кількість вильотів тактичної бойової авіації. Особливо на півдні України - на тлі контрнаступу ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це повідомили у розвідці Міністерства оборони Великої Британії.

Розвідники наголошують, що такі дії окупантів РФ майже, напевно, стали відповіддю на наступальні операції Сил оборони України. Адже Повітряно-космічні сили Росії намагаються підтримати наземні війська ударами з повітря

"Від початку вторгнення південь України часто було дозволено для російських повітряних операцій порівняно з іншими ділянками фронту. За останній рік Повітряно-космічні сили (РФ - Ред.) розширили застосування зброї класу "повітря-земля", як-от планувальні бомби, які дозволяють штурмовикам перебувати на значній відстані від цілей", - йдеться у звіті.

Попри активізацію ворога, наголошують фахівці, нинішня кількість вильотів російської авіації все ж залишається значно нижчою, ніж на початку війни. Тоді пік досягав 300 разів на день.

Як повідомляли аналітики американського Інституту вивчення війни, ЗСУ контрнаступають щонайменше на трьох напрямках. За даними ISW, від початку контрнаступальних операцій українські військові звільнили понад 100 квадратних кілометрів території.

Оценка материала:

5.00 / 1
Британські розвідники розповіли, як росіяни намагаються стримати контрнаступ ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Світ
15.06.2023 587
Еще материалы раздела «Світ»