<
НОВИНИ ДНЯ: Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.06.2023 1027

Через підрив Каховської ГЕС гинуть червонокнижні тритони

Екологи працюють над ліквідацією наслідків екологічної катастрофи.

abe345b9e38b5828cb71cfd01c773b7c_15.06.23

Внаслідок екоциду через підрив росіянами Каховської ГЕС гинуть червонокнижні тритони. Багато з них з дніпровськими водами винесло на узбережжя Чорного моря. Пише ТСН. 

Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів.

Співробітники національного природного парку "Тузлівські лимани" врятували 55 тритонів. Втім, 149 виявили загиблими.

"Тритони не мешкають в солоній воді. Тож живих тварин відвезли до Дунайського біосферного заповідника, де їх випустили на різних ділянках річки", - повідомили у міністерстві.

Наразі екологи працюють над ліквідацією наслідків екологічної катастрофи, спричиненої атакою РФ на гідроелектростанцію.

Тим часом працівники "Тузлівських лиманів" попередили, що це тритони з Червоної книги.

"У нашому національному природному парку "Тузлівські лимани" вони не мешкають. Але, обстеження узбережжя Чорного моря на деяких ділянках, показало, що тварин багато і на жаль в основному мертвих", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, масштабні паводки, викликані руйнуванням Каховської ГЕС, може призвести до знищення природного ареалу проживання деяких видів. Катастрофа може зникнути популяція ємуранчика Фальц-Фейна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Через підрив Каховської ГЕС гинуть червонокнижні тритони 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.06.2023 1027
Еще материалы раздела «Суспільство»