<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки літаків втратили окупанти за останні пів року: ЗСУ показали мапу своїх успіхів   У Міноборони пояснили, чому проти продовження термінів оновлення даних до 150 днів  Що найкраще підходить для шашлика з курки: три варіанти маринаду  "Питання генофонду": у ВР розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  План Путіна щодо "перемир'я": Шольц назвав справжню мету диктатора  Як приготувати смачну шакшуку на сніданок: рецепт від фудблогеркивсі новини дня
Політика
Світ
15.06.2023 370

Тривають перемовини США і Японії про постачання артснарядів для України, − WSJ

Японія, яка довгий час стримувала експорт летальної зброї, веде переговори щодо надання артилерійських снарядів США, щоб збільшити запаси для контрнаступу України проти Росії.

Про це пише The Wall Street Journal.

“Японія розглядає можливість постачання 155-мм артилерійських снарядів до США відповідно до угоди 2016 року, яка дозволяє двом країнам ділитися боєприпасами в рамках їхнього давнього альянсу з безпеки”, − пише газета з посиланням на джерела.

Коли і скільки боєприпасів Токіо надасть Києву наразі невідомо. Міністерство оборони Японії заявило зі свого боку, що остаточного рішення щодо постачання артилерійських снарядів США чи Україні немає. Перемовини зі США тривають, але їхні деталі невідомі.

Зазначимо, українські війська щомісяця використовують понад 90 тисяч боєприпасів калібру 155 мм.

Сполучені Штати надали Україні понад два мільйони 155-мм артилерійських снарядів з початку вторгнення Росії в лютому 2022 року, і Вашингтон тисне на своїх союзників щодо надання боєприпасів Києву.

Оценка материала:

5.00 / 1
Тривають перемовини США і Японії про постачання артснарядів для України, − WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
15.06.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»