<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати картоплю з салом на шампурі: рецепт від блогерки  Неандертальці мали генетичну недугу, від якої люди страждають досі — дослідження  Скільки літаків втратили окупанти за останні пів року: ЗСУ показали мапу своїх успіхів   У Міноборони пояснили, чому проти продовження термінів оновлення даних до 150 днів  Що найкраще підходить для шашлика з курки: три варіанти маринаду  "Питання генофонду": у ВР розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2023 512

Генсек НАТО заявив, що навчання українських пілотів на F-16 вже почалося

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням "Рамштайну" заявив, що союзники по НАТО вже почали навчання українських пілотів на літаках F-16.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"По-перше, я вітаю рішення кількох країн-членів Альянсу далі підтримувати Україну під час навчання пілотів. І також пізніше ми можемо прийняти рішення щодо надання реактивних літаків 4-го покоління F-16", - сказав генсек НАТО.

Він також подякував Данії за те, що вона відіграє керівну роль у забезпеченні цих питань, і за готовність навчати українських пілотів.

"Коли конкретно це рішення (про передачу літаків, - ред.) буде прийнято, ще не відомо. Але вже ясно, що навчання почалося і це дає нам змогу тоді надати літаки. Тому що будуть готові пілоти, які можуть ними керувати", - сказав Столтенберг у відповідь на питання про надання Україні F-16.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генсек НАТО заявив, що навчання українських пілотів на F-16 вже почалося 5.00 5 1
Політика / Україна
15.06.2023 512
Еще материалы раздела «Україна»