<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощвсі новини дня
Політика
Світ
17.06.2023 252

Чи дійсно у Білорусі з’явиться ядерна зброя: експерт пояснив, чому Путін боїться її передавати

Ядерна зброя може бути використана проти самого Кремля.

afaacba9644c80968439dbf516b5677c_17.06.23

Самопроголошений президент Білорусі стверджує, що в країні вже є від Росії “бомба, втричі потужніша, ніж у Хіросімі”. Пише ТСН. 

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів, наскільки ймовірно, що Мінськ отримає від Росії тактичну ядерну зброю.

“Навряд чи Путін передасть Лукашенку ядерну зброю, оскільки він, як мавпа з гарматою — сам не знає, кого і як буде шантажувати. Тому під шантаж може потрапити й сам Путін. Через це навряд чи Лукашенко отримає ядерну зброю. Декларації, інформаційний супровід — так. Якась розмінна карта для підняття престижу своїх щурів у європейському та американському політикумі — це може використовуватися. Але передавати ядерну зброю Росія навряд чи комусь буде, тим більше Лукашенку. Бо той одразу ж розверне її проти Росії для того, щоб прикритися від російської експансії. Він сам хоче бути господарем Білорусі”, - наголосив Роман Світан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь почала отримувати російську тактичну ядерну зброю, про що заявив самопроголошений президент Олександр Лукашенко.

Водночас США наразі не фіксують ознак переміщення російської ядерної зброї на територію Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи дійсно у Білорусі з’явиться ядерна зброя: експерт пояснив, чому Путін боїться її передавати 5.00 5 2
Політика / Світ
17.06.2023 252
Еще материалы раздела «Світ»