<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  В Україні стало на один банк менше: НБУ відкликав ліцензію  Як приготувати картоплю з салом на шампурі: рецепт від блогерки  Неандертальці мали генетичну недугу, від якої люди страждають досі — дослідження  Скільки літаків втратили окупанти за останні пів року: ЗСУ показали мапу своїх успіхів   У Міноборони пояснили, чому проти продовження термінів оновлення даних до 150 днів  Що найкраще підходить для шашлика з курки: три варіанти маринадувсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.06.2023 352

В Україні рекордно подешевшали огірки

В Україні спостерігається стрімке зниження ціни на тепличні огірки. Серед основних причин подешевшання цього овоча експерти називають істотне збільшення пропозиції продукції з літніх теплиць південних регіонів країни.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 15 червня, тепличні комбінати відвантажували огірок по 25-45 грн/кг ($0,68-1,23/кг), що в середньому на 23% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами гравців ринку, є декілька факторів, які вплинули на зниженні цін. Зокрема, пропозиція огірків з плівкових теплиць продовжує збільшуватися, що вкрай негативно позначається на темпах збуту цієї продукції.

«Водночас великі комбінати зачищають теплиці й часто пропонують до продажу некондиційний огірок. При цьому попит у цьому сегменті залишається мінімальним, що також змушує виробників знижувати ціни на огірки», – йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначили, що попри чергове зниження відпускних цін, зараз тепличний огірок в Україні коштує в середньому на 25% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Гравці ринку прогнозують, що негативний ціновий тренд у цьому сегменті переважатиме й надалі, якщо ситуація з темпами збуту огірка не покращиться.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні рекордно подешевшали огірки 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
16.06.2023 352
Еще материалы раздела «Економіка»