<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
16.06.2023 432

16 червня, 6 "Кинджалів" і 6 "Калібрів": росіяни чекали рівно місяць, щоб ударити балістикою по Києву

Якщо мета попередніх російських атак була більш зрозумілою, то цього разу виникло багато запитань.

d7278a943186a7b3a964755de74c88f7_16.06.23

Сьогодні вдень, 16 червня, росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по Києву. Зокрема, вони запустили 6 аеробалістичних ракет "Кинджал" і 6 крилатих ракет "Калібр". Варто зауважити, що останню подібну масовану ракетну атаку на столицю Росія здійснювала рівно місяць тому, 16 травня. Пише ТСН. 

Своїм черговим масштабним обстрілом Києва вони могли переслідувати одразу дві мети – демонстрацію своєї ракетної потужності під час перебування на Київщині лідерів африканських країн та намагання влучити по важливому об’єкту в київському регіоні. Саме для цього застосували "Кинджали" й "Калібри".

Про це в коментарі для ТСН.ua заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він також назвав декілька ймовірних причин сьогоднішньої атаки на Київ.

"Дуже дивно, що росіяни вдень використали "Калібри", бо ці крилаті ракети вони використовують переважно вночі. Те, що зазвичай використовували вночі – цьому є пояснення. Саме вночі вища вірогідність прориву ППО такими ракетами. Але вони зробили це вдень, коли у нас перебувала африканська делегація. Але чим саме керувалися окупанти – сказати важко. Африканці – це ж фактично їхні союзники", – каже Олександр Коваленко.

За його словами, якщо мета попередніх атак була більш зрозумілою, то цього разу насправді виникло багато запитань.

"Крім "Калібрів", були ще й "Кинджали". Не виключено, що вони намагалися завдати удару по якомусь об’єкту, який вважають дуже важливим, і їм треба було зробити це дуже-дуже швидко. Навіть не стали чекати ночі і здійснили цей пуск. Як на мене, він мав за мету одночасно і відволікання уваги і на північ, і на південь. Тобто розосередження уваги нашої ППО. Але, як бачимо, цього не змогли досягти", – каже експерт.

Знову 6 "Кинджалів" 16 числа

Останнього разу росіяни випускали "Кинджали" по столиці рівно місяць тому – 16 травня. Цих ракет також було 6. За словами Олександра Коваленка, ця кількість, ймовірно, не якась прив’язка до цифри 6.

"Кількість носіїв "Кинджалів" у росіян обмежена. Не виключаю, що саме ці перехоплювачі у них в боєздатному стані, і їх у них шість одиниць", – каже експерт.

Резюмуючи, Коваленко не виключає, що пуск росіянами "Кинджалів" був здійснений саме для того, щоб знищити вкрай важливий об’єкт.

Ракетна атака по Києву 16 червня: що відомо

Російські війська вдень, 16 червня, під час всеукраїнської повітряної тривоги запустили в напрямку Києва шість ракет "Кинджал" і шість ракет "Калібр". Силам ППО вдалося знищити всі ці ворожі повітряні цілі, а також два розвідувальні дрони.

Під час тривоги в Подільському районі Києва пролунав сильний вибух. Як пояснив згодом мер Віталій Кличко, цей звук був пов'язаний із роботою ППО поряд зі столицею.

Внаслідок падіння уламків ворожої ракети на Київщині постраждали двоє дітей і бабуся, яких відкинуло ударною хвилею. Окрім того, пошкоджені понад 30 будинків.

Зауважимо, що під час ракетної атаки на Київ з візитом у столиці саме перебували лідери країн Африки, у планах яких – представити свій "мирний план" щодо завершення війни. Лідерам африканських держав довелося ховатися в укритті.

Оценка материала:

3.67 / 3
16 червня, 6 "Кинджалів" і 6 "Калібрів": росіяни чекали рівно місяць, щоб ударити балістикою по Києву 3.67 5 3
Політика / Україна
16.06.2023 432
Еще материалы раздела «Україна»