НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
16.06.2023 389

Укренерго почало обмежувати електропостачання для промислових споживачів

У Полтавській області запроваджено обмеження споживання електроенергії для промисловості, побутові споживачі не обмежуються.

Як повідомили у пресслужбі оператора енергосистеми НЕК "Укренерго", обмеження пов'язане з пошкодженням мереж, виробництво електроенергії наразі повністю забезпечує потреби споживачів.

"Мережі після масованих ударів росіян все ще відновлюються і наразі у цьому регіоні не можуть забезпечити у повній мірі споживання промисловості, яке починає поступово зростати. Ми робимо все, щоб прискорити відновлення, але завдані ворогом пошкодження безпрецедентні і вимагають значного часу для відновлення", – пояснили в компанії.

Водночас експорт та імпорт електроенергії відсутні.

В Укренерго запевнили, що виробництво електроенергії забезпечує потреби споживачів, однак через ремонти на енергоблоках, а також зниження водопілля електростанції мають обмежені можливості для забезпечення потреб споживачів у вечірні години найбільшого споживання. Тому споживачів закликають ощадливо споживати електроенергію у вечірні години з 19:00 до 22:00.

Оценка материала:

5.00 / 2
Укренерго почало обмежувати електропостачання для промислових споживачів 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.06.2023 389
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»