<
НОВИНИ ДНЯ: Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуваннямвсі новини дня
Політика
Україна
17.06.2023 477

Понад дві третини українців підтримують рівні права для ЛГБТ — опитування

Відсоток підтримки прав для ЛГБТ за рік виріс на 2%.

cf18e4c33ab2f168deb054bea98b0e35_17.06.23

67% громадян України підтримують думку, що представники ЛГБТ повинні мати рівні права з іншими українцями. Пише ТСН. 

Відповідне опитування було проведено Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Повідомляється що відсоток підтримки за рік виріс на 2%. Водночас противники рівних прав для ЛГБТ залишилось стільки ж, скільки минулого року - 26%.

Навіть серед тих, хто негативно ставиться до представників ЛГБТ, 47% вважають, що вони мають право на рівні з усіма права.

Водночас 39% виступають проти права партнерства з можливістю усиновлення, тоді як 28% підтримують таку можливість.

На питання щодо реєстрації партнерства для представників ЛГБТ 54% відповіли або "так", або "байдуже", що переважає кількість противників.

Серед категорії тих, кому загалом байдуже до ЛГБТ людей, 30% підтримують реєстроване партнерство, а 40% відповіли, що їм байдуже.

Опитування проводили з 26 травня по 5 червня телефоном. В ньому взяли участь 2013 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що невідомі погрожують спалити дім матері українського військового, учасника ЛГБТ+ спільноти бійців Павла Лагойди, поки захисник воює на фронті.

Крім того, ми раніше інформували, що на початку березня до Верховної Ради було внесено законопроєкт про цивільні партнерства, який дозволить реєструвати одностатеві партнерства.

Оценка материала:

5.00 / 3
Понад дві третини українців підтримують рівні права для ЛГБТ — опитування 5.00 5 3
Політика / Україна
17.06.2023 477
Еще материалы раздела «Україна»