<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватисьвсі новини дня
Політика
Світ
17.06.2023 396

Продовжує марити? Путін похвалився знищенням п'яти Patriot під Києвом

Російський диктатор Володимир Путін стверджує, що росіянам нібито вдалося вбити п'ять ЗРК Patriot під Києвом.

_putin_gettyimages_1245788313_1_650x410_17.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію виступу глави Кремля на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

"Якщо ми під Києвом знищили п'ять комплексів Patriot, то що нам варто знищити будь-яку будівлю та споруду в центрі Києва? Немає таких обмежень, ми не робимо цього з низки міркувань", - заявив Путін.

Диктатор, мабуть, "забув", що всього Україна зараз має три батареї Patriot, які передали Німеччина, США і Нідерланди. Про такі гарантовані поставки президент Володимир Зеленський заявляв ще у січні.

Фейки росіян про Patriot

Нагадаємо, у травні російські пропагандисти почали активно розповсюджувати інформацію про знищення ЗРК Patriot в Україні. Про це писало і російське Міністерство оборони. Це сталося після чергової спроби ракетного удару по Києву, тоді ворог застосовував для атаки гіперзвукові ракети "Кинджал".

У Повітряних силах після цього наголосили, що за допомогою однієї ракети весь комплекс знищити неможливо, оскільки він складається з радару, командного пункту та пускових установок.

У Пентагоні за кілька днів спростували вкиди росіян і заявили, що один ЗРК пошкоджено. Тоді його вже полагодили.

Оценка материала:

5.00 / 2
Продовжує марити? Путін похвалився знищенням п'яти Patriot під Києвом 5.00 5 2
Політика / Світ
17.06.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»