<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
Політика
Україна
17.06.2023 456

Чи здатні дельфіни захистити російський флот у Севастополі: думка експерта

Підготовка росіянами бойових дельфінів для оборони своєї бази Чорноморського флоту у тимчасово окупованому Севастополі - це історія більше про бюджетне фінансування, ніж про захист флоту від українських диверсантів.

_boyoviy_foto_ros_zmi_650x410_17.06.23

Про це у коментарі РБК-Україна розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

"Вони навряд чи можуть бути реалізовані в практичній площині. Думаю, росіяни займаються тим самим, але за кошти російського Міноборони, оскільки й база, і дельфіни залишилися. Щодо ефективності цих практик у мене серйозні сумніви", - сказав Селезньов.

За словами експерта, для російського бюджету це є досить характерним. До прикладу згадати хоча б гіперзвукову ракету "Кинжал", яка нібито не має аналогів та яку успішно збивають українські ППО. І роботу з бойовими дельфінами також можна віднести до цієї категорії.

Селезньов також прокоментував можливість операцій диверсантів у Севастополі. За його словами, навряд чи українські бойові плавці мають можливість для висадки у цьому районі. Для цього треба потайки підійти до узбережжя, що практично неможливо в умовах постійно включених сонарів і радарів у Севастопольській бухті та акваторії Чорного моря.

"У Криму і так вистачає партизанів, їхня робота не вимагає реалізації такого алгоритму дій. Ми ж бачимо, що на півострові часто-густо трапляється "бавовна". А у разі масштабної висадки десанту на Севастополь, яка користь може бути від дельфінів? Жодної", - додав експерт.

Однак, Селезньов зазначив, що Севастополь не варто розглядати як неприступну фортецю. Раніше до його бухти проникали морські безпілотники, і, ймовірно, Україна промацує слабкі місця за допомогою технологічних рішень. У той час, як російська історія з дельфінами доводить, що противник не готовий відмовлятися від застарілих практик.

Росія посилює оборону бази флоту у Севастополі бойовими дельфінами

Росіяни намагаються посилити оборону своєї бази Чорноморського флоту у тимчасово окупованому Севастополі. Для цього вони використовують бойових дельфінів.

За інформацією ЗМІ, Росія могла подвоїти кількість бойових дельфінів, що охороняють Севастопольську бухту. Це може бути пов'язане з тим, що окупанти "побоюються загрози атаки з боку спецпідрозділів України".

Про те, як Росія може використовувати дельфінів і чи це вплине на операції в Криму, - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Використання бойових дельфінів Росією

Зазначимо, раніше ЗМІ вже писали про те, що Росія у своїй обороні стратегічних об'єктів використовує бойових дельфінів.

Зокрема, видання "Медуза" повідомляло, що такі дельфіни, яких взяли з океанаріумів у Криму, охороняють Кримський міст. Там вони мають шукати потенційні загрози на глибині до 60 метрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи здатні дельфіни захистити російський флот у Севастополі: думка експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
17.06.2023 456
Еще материалы раздела «Україна»