<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
Політика
Світ
17.06.2023 474

Путін в пошуках версій підриву ГЕС — Піонтковський про те, чи визнає світ Росію державою-терористом

Путін продовжує змінювати версії подій на Каховській ГЕС.

00b8b5f5632b9477f3a9b5a97175cd83_17.06.23

Європарламент першим визнав теракт на Каховській ГЕС воєнним злочином Росії. РФ неодмінно буде визнано державою-терористом, оскільки суттєвих доказів цьому достатньо.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEDOM висловив політичний діяч, публіцист Андрій Піонтковський. Пише ТСН. 

За його словами, подібний закон американський конгрес вже підготував майже рік тому: “Залишилося Блінкену його підписати. Якби це залежало від нього одного, він би давно це зробив”.

Піонтковський зазначив, що під час свого показового виступу 13 червня перед воєнкорами президент РФ Володимир Путін вже не стверджував, що ГЕС атакували українці: “Він повторив версію, яку йому підкинули російські опозиціонери про те, що ГЕС сама зруйнувалася від втоми, можливо попередні атаки її розхитали”.

Тобто, вважає експерт, диктатор вже розуміє, що є сейсмічні докази норвезької влади та американські підтвердження із супутників, які точно вказують навіть момент цього вибуху. “Тому він намагається заховатися за якимось запропонованими йому проміжними версіями”, — підкреслив публіцист.

Він резюмував, що Росію, на його думку, буде визнано державою-терористом: “Адже навіть Європарламент, я вважаю, не пішов би на таке засудження, якби не знав, що вже є сейсмологічні та супутникові докази”.

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, чим завдали непоправної шкоди флорі й фауні місцевості, знищили врожай, поставили під загрозу життю людей і зруйнували їхні будинки, але найголовніше – поставили під загрозу безпечну роботу ЗАЕС.

Про наслідки трагедії в Україні наразі зарано говорити, адже остаточні висновки стануть відомі лише після спадання води.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін в пошуках версій підриву ГЕС — Піонтковський про те, чи визнає світ Росію державою-терористом 5.00 5 2
Політика / Світ
17.06.2023 474
Еще материалы раздела «Світ»